Zeleninové špagety

Špagety s bazalko-avokádovou omáčkou

Spagety_bazalkaSuroviny:

  • 3–4 okurky
  • půlka červené papriky
  • 2 rajčata

Suroviny na omáčku:

  • 3 avokáda
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • větší hrst čerstvé bazalky (nebo množství podle chuti)
  • 1 čajová lžička superfood maca
  • olivový olej
  • citrónová šťáva
  • sůl

Postup

  1. Pomocí spiralizéru si připravíme špagety z okurky.
  2. Do větší mísy dáme okurkové špagety a přidáme na drobno nakrájenou papriku a rajčata.
  3. Suroviny na bazalko–avokádovou omáčku rozmixujeme dohromady na hladkou omáčku. Dbáme na kvalitu a zralost avokád.
  4. Na přichystané špagety dáme omáčku a dobře promícháme. Podle chuti můžeme ještě dosolit.

 

Špagety s řasou Dulse a konopným semínkem

Servirovani01Suroviny:

  • 3–4 okurky (můžeme použít také cuketu)
  • půlka červené papriky
  • 2 rajčata

Suroviny na omáčku:

Postup

  1. Vytvoříme zeleninové špagety pomocí spiralizéru. Ke špagetám přidáme na drobno nakrájenou červenou papriku a rajčata.
  2. Cibuli nakrájíme na jemno, přidáme lisovaný česnek a ostatní suroviny a dobře promícháme. Množství volíme podle chuti.
  3. Zálivku dáme na špagety a vše dobře promícháme.
Facebookpinterestyoutubeinstagram
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin