Saláty

Zeleninový salát s Kelp nudlemi a olivami

Salat_miskaSuroviny:

Postup

  1. Zeleninu umyjeme a nakrájíme na menší kostičky. Olivy nakrájíme na kolečka.
  2. Mořské řasy Kelp nudle jsou připraveny ke konzumaci (není potřeba je nijak upravovat). Sami o sobě jsou tvrdší a neutrální chuti. Poté nasáknout chutě salátu, takže salát s Kelp nudlemi je lepší připravit 1-2 hodiny před podáváním, aby se lépe uležel.
  3. Přidáme citrónovou šťávu, olivový olej, sůl a všechno dobře promícháme.

 

Klíčkový salát s majonézou

Salat_talirSuroviny na salát:

  • klíčky slunečnice
  • klíčky lupiny bílé
  • naklíčené mungo
  • alfalfa klíčky
  • půlka okurky
  • červená paprika
  • malá rajčátka
  • cibule

Suroviny na majonézu:

  • 1 hrnek kešu ořechů
  • 3 pol. lžíce olivového oleje
  • 1 pol. lžíce citrónové šťávy
  • 4-6 pol. lžic vody
  • sůl

Postup

  1. Klíčky dobře propláchneme, dáme do mísy a přidáme na drobno nakrájenou okurku, papriku, rajče a cibuli.
  2. Kešu ořechy namočíme alespoň na dvě hodiny (ale můžeme i déle), vodu slijeme a kešu oříšky dobře propláchneme.
  3. Dáme kešu ořechy do mixéru, přidáme ostatní suroviny na majonézu a vše dohromady rozmixujeme na hladkou omáčku. Vodu přidáváme postupně, množství podle požadované hustoty.
  4. Hotovou majonézu přidáme na salát a vše dobře promícháme.
Facebookpinterestyoutubeinstagram
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin