Pomazánky a dipy

Avokádová česneková pomazánka

Avokado_cesnek_paprika02Suroviny

  • 4 avokáda
  • 2–3 stonky řapíkatého celeru
  • 1 rajče
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 1 pol. lžíce olivového oleje
  • 1 čajová lžička superfood maca
  • citrónová šťáva
  • česnek, množství dle chuti
  • sůl

Postup:

  1. Avokáda, řapíkatý celer, rajče a čerstvý zázvor rozmixujeme v mixéru na hladký krém.
  2. Přidáme olivový olej, maca, citrónovou šťávu, sůl a prolisovaný česnek.
  3. Vše dobře promícháme a můžeme ještě ozdobit petrželkou a červenou paprikou.

 

Tatarská omáčka

TatarkaSuroviny:

  • 1 hrnek kešu ořechů
  • 3 pol. lžíce olivového oleje
  • 4–6 pol. lžic vody
  • 1 pol. lžíce citrónové šťávy
  • polovina střední cibule
  • polovina paličky česneku
  • kousek čerstvé okurky
  • pepř, sůl

Postup:

  1. Kešu ořechy namočíme alespoň na dvě hodiny (můžeme i déle, klidně přes noc), poté vodu slijeme a kešu oříšky dobře propláchneme.
  2. Kešu, olivový olej, citrónovou šťávu a vodu rozmixujeme dohromady na hladkou omáčku. Vodu přidáváme postupně, množství podle požadované hustoty.
  3. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a na jemno nastrouhanou okurku.
  4. Vše dobře promícháme, osolíme a dochutíme pepřem.
Facebookpinterestyoutubeinstagram
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin