Kešu-vanilkové kuličky ve čtyřech různých příchutích

Raw vánoční cukroví – kuličky 4x jinak

Posted on Posted in Recepty

Úplně nejoblíbenější vánoční cukroví nebo mlsání kdykoliv přes rok jsou u nás kuličky. Připravujeme je snad na tisíc způsobů 😀 . Vyzkoušejte naše čtyři nejoblíbenější „kuličkové“ recepty.

 

Kokosové kuličky

Kokosové kuličky

Suroviny

  • 1 hrnek vlašských ořechů
  • 1 hrnek rozinek
  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • 1 pol. lžíce kokosového oleje
  • hrst strouhaného kokosu na ozdobení

Postup

  1. Vlašské ořechy namočíme přes noc, vodu pak slijeme a oříšky dobře propláchneme. Sušené rozinky namočíme na dvacet minut, přebytečnou vodu slijeme.
  2. Rozinky a oříšky rozmixujeme dohromady na hladké těsto.
  3. Přidáme kokosový olej a strouhaný kokos a vše dobře promícháme.
  4. Ze vzniklého těsta tvoříme kuličky.

 

Čokoládové kuličky

Čokoládové kuličky

Suroviny

  • 0,5 hrnku vlašských ořechů
  • 0,5 hrnku slunečnicových semínek
  • 1 hrnek rozinek
  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • 1 pol. lžíce kokosového oleje
  • 2 pol. lžíce kakaového prášku
  • hrst loupaných konopných semínek na ozdobení

Postup

  1. Vlašské ořechy a slunečnicová semínka namočíme přes noc, vodu pak slijeme a oříšky se semínky dobře propláchneme. Sušené rozinky namočíme na dvacet minut, přebytečnou vodu slijeme.
  2. Rozinky, oříšky a semínka rozmixujeme dohromady na hladké těsto.
  3. Přidáme kokosový olej, strouhaný kokos a kakao a vše dobře promícháme.
  4. Ze vzniklého těsta tvoříme kuličky.
  5. Kuličky můžeme obalovat ve strouhaném kokosu nebo v konopném semínku.

Čokoládové kuličky můžeme ještě obalit v kokosu nebo konopném semínku
 

Mandlové kuličky

Mandlové kuličky

Suroviny

  • 2 hrnky mandlí
  • 10 ks čerstvých datlí
  • 1 pol. lžíce kokosového oleje
  • strouhaný kokos, loupané konopné semínko, kakao, karob – dle vlastního výběru na ozdobu

Postup

  1. Mandle namočíme přes noc, vodu slijeme a mandle oloupeme. Loupání mandlí může zabrat nějaký čas navíc oproti jiným receptům na kuličky.
  2. Oloupané mandle rozmixujeme společně s datlemi na hladké krémové těsto.
  3. Přidáme kokosový olej a vše dobře promícháme. Mandlové těsto bývá obvykle lepivější než kokosová těsta. Vzniklé těsto dáme alespoň na hodinu vychladit do lednice.
  4. Z těsta tvarujeme kuličky.
  5. Podle fantazie můžeme kuličky obalit ve strouhaném kokosu, loupaném konopném semínku, kakau, karobu apod.

 

Kešu-vanilkové kuličky

Kešu-vanilkové kuličky v kokosové a kakaové variantě

Suroviny

  • 2 hrnky kešu ořechů
  • 1,5 hrnku strouhaného kokosu
  • 2 pol. lžíce kokosového oleje
  • špetka vanilky
  • 1 pol. lžíce lucumy
  • 1–2 pol. lžíce sirupu z agáve
  • volitelně kakao, karob, skořici, strouhaný kokos, mesquite nebo jiná superfoods pro jednotlivé příchutě

Postup

  1. Dbáme na používání surovin v bio a raw kvalitě. Především na chuti to je hodně znát. Kešu ořechy namočíme min. na dvě hodiny (můžeme i déle, klidně přes noc), poté vodu slijeme a kešu oříšky dobře propláchneme.
  2. Strouhaný kokos rozmixujeme společně s kešu ořechy na jemné, hladké těsto.
  3. Přidáme kokosový olej, lucumu, vanilku a sirup z agáve a vše dobře promícháme.
  4. Přidáme kakao nebo skořici nebo jiná superfoods pro zvolenou příchuť a opět těsto dobře promícháme. Těsto může být trochu lepivější.
  5. Vzniklé těsto dáme alespoň na hodinu vychladit do lednice.
  6. Z těsta tvarujeme kuličky.

Kešu-vanilkové kuličky superfoods

Facebookpinterestyoutubeinstagram
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

One thought on “Raw vánoční cukroví – kuličky 4x jinak

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *